Belföld

A filharmonikusokért rajong az alpolgármester

„Fel kell venni azt a ritmust amit a hivatali tempó diktál, de nyílván ebbe is belerázódik az ember” – mondta Fekete Dávid, Győr új alpolgármestere egy interjúban.

Révais diákként is komoly érdeklődést mutatott már a politika iránt, kamaszként a Fidelitas tagja lett. Mint mondja, soha nem volt kérdés, hogy melyik oldalon áll. Tanulmányait a Corvinuson folytatta, jelenleg pedig a Széchenyi István Egyetem doktorandusz hallgatója.

Fekete Dávid most azonban nemcsak az iskolapadban bizonyíthat, a napokban ugyanis komoly megbízatást kapott, 18 igen szavazatnak köszönhetően, Győr harmadik alpolgármestereként folytathatja tevékenységét. „Néhány héttel a megválasztásom előtt jártam egy teljesen más ügyben Borkai Zsoltnál. Indulásomkor a polgármester úr jelezte, hogy szeretnének egy harmadik alpolgármestert is bevonni a rendszerbe, és nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy ő személyesen rám gondolt. Vagyis a választáskor már nem ért meglepetésként a dolog. Mindig vonzott a közélet, alpolgármesterként pedig az a célom, hogy mindent megtegyek a városomért, Győrért. Mindenkivel, így többek között a polgármesterrel, az alpolgármesterekkel és a kabinetfőnökkel is szoros együttműködésre törekszem” – hangsúlyozta egy, a napokban adott interjújában a fiatal, és céltudatos politikus.

Fekete Dávid többek között a pénzügyekért és a gazdasági tevékenységekért felel majd a jövőben, de természetesen Újváros képviselőjeként is folytatja munkáját.

Na és, hogy mit csinál szívesen szabadidejében az alpolgármester? „Nyílván megbízatásommal a szabadidő, amiben eddig sem bővelkedtem, most még jobban lekorlátozódik. De természetesen igyekszem azért a magánéletemre is odafigyelni. Szabadidőmben szívesen olvasok, szeretek a barátaimmal lenni, és a Győri Filharmonikus Zenekar koncertjeit is rendszeresen felkeresem” – árulta el a politikus.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik