Belföld

Parádés lesz az idei könyvszalon is

Fejős Éva, Karafiáth Orsolya, Kiss Ádám, Darvasi László, Csík zenekar és a Ghymes – csak néhány meghívott vendég a XII. Győri Könyvszalon repertoárjából.

Több mint egy évtizede már, hogy a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár szervezésében rendezett Győri Könyvszalon városunk kulturális életének meghatározó szereplőjévé vált. A második legnagyobb magyarországi könyves esemény 2012-ben is tartogat meglepetéseket, hiszen azon túl, hogy a Győri Nemzeti Színház november 9-11-e között újra a könyvkiadók platformjává válik, a győriek író-olvasó találkozókon, könnyed zenei előadásokon elégíthetik ki majd „kultúr” éhségüket.

A rendezvény hivatalos sajtótájékoztatóját szerdán tartották a Látogatóközpontban, ahol Fekete Dávid elmondta, az önkormányzat számára fontos, hogy fő támogatója legyen a könyvszalonnak. Az alpolgármester szabadidejében maga is szívesen olvas, kedvencei közé pedig a Jókai regények tartoznak.

A pénteki megnyitón elsőként Kalász Mártont köszöntjük, a költő, műfordító lesz ugyanis az idei Alkotói Díjas művészünk. Nehéz lenne kiemelni néhány nevet a műsorfüzetből, a teljesség igénye nélkül így csak néhány írót említenék, a teátrumba látogat majd például Kiss Ádám, Darvasi László, Nemere István, Gerlóczy Márton, Fejős Éva, Vass Virág, Karafiáth Orsolya, és Érsek Rózsa is – mondta a Győr24-nek Horváth Sándor Domonkos. A városi könyvtár igazgatója hozzátette, zenei csemegéből sem lesz hiány, a Csík zenekar és a Ghymes együttes koncertjére a teátrum pénztárában vagy interneten válthatók jegyek, míg a L’art pour l’art Társulat produkciójára díjmentes tikettek igényelhetők, ugyancsak a színház jegypénztárában.

A szervezők a kisebbekre is gondoltak, a Gyermekek Háza a szokásos Mesekuckójával várja a piciket, míg a színpadon a Vaskakas Bábszínház és a Fabula Bábszínház szórakoztatja az apróságokat.

Idén külső helyszíneken is lesznek programok, így a Városi Művészeti Múzeumban és a Széchenyi István Egyetemen is várják a betűbarátokat.

A részletes programfüzet ide kattintva megtekinthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik