Belföld

Ma kiderül, mi lesz a Vidámparkkal

vidámpark (vidámpark, )
vidámpark (vidámpark, )

A Vidámpark bezárásáról dönthet szerdán a Fővárosi Közgyűlés, s bár egyelőre nem szerepel a napirenden, vélhetően a BKV jövő évi viteldíjairól is tárgyalnak.

A Vidámpark bezárása október elején már a testület előtt volt, az előterjesztő azonban visszavonta. A városligeti intézmény november 4-én, vagyis vasárnap végleg bezárna, majd az év végéig átadná az általa használt területet a Fővárosi Állat- és Növénykertnek.

Dönthetnek arról is, hogy emelkedjenek-e, s ha igen, milyen mértékben a BKV jövő évi viteldíjai. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több változattal is készült.

Változhatnak a díszsírhelyekre vonatkozó szabályok is, így például mentesülnének a sírhelyre vonatkozó megváltási és újraváltási díj megfizetésének kötelezettsége alól a díszsírhelyek, a Nemzeti Sírkert részeként számon tartott sírhelyeket pedig kötelező lenne fenntartani a köztemető fennállásáig.

Ismét tárgyal a testület a közterület-használat szabályozásáról, amely szerint korlátoznák a Városligetben a mozgó és pultos árusításokat, és változna a közterület-használati díjakból adható kedvezmények rendszere. Dönthetnek a képviselők arról is, hogy adjon-e a főváros 20 millió forint támogatást a BKV Előre SC utánpótlás-nevelésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik