Belföld

Koszorúk és árak Szegeden

Azok se aggódjanak, akik az utolsó pillanatra hagyták a vásárlást.

A szegedi virágárusok jócskán rendeltek, illetve csináltak koszorúkból, sírcsokrokból számítva a halottak napi hosszú hétvégére. Így azok sem maradnak kegyeleti virág nélkül, akiknek nem volt idejük vásárolni.

 

Koszorúkból még mindig nagy a választék: talán a válság miatt, de az árakon sem igazán emeltek az eladók, dacára annak, hogy nekik az alapanyagok már többe kerülnek.

 

 

A Mars téri piacon idén új helyen, a nagycsarnok Csillag börtön felőli végén kell keresni a koszorárusokat, a vágott virágott eladókat pedig a lakossági parkolónál. De benn a nagycsarnokban is százával találunk koszorút,  virágot, mécsest egészen péntekig Halottak napjáig, amikor zárva a piac. A sírkertekben azonban ekkor is lesznek árusok, gondolva azokra, akik messziről érkeznek a városban eltemetett halottaikra emlékezni.

Ami pedig a piacok és a virágboltok árait illeti: kisebb koszorút a piacokon, a filléres és diszkont üzletekben már 300-600 forintért találni, a nagyobbak  2000-6000 forint körül mozognak, attól függően, hol vesszük meg őket ,és élő vagy mű- illetve száraz virágból készültek. A műanyag koszorúkért kell most is a legkevesebbet fizetnünk, a nagy élő virágból, divatos kompozíciókkal készültekért a legtöbbet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik