Belföld

Felkészült a tömegközlekedés

A MÁV, a Volán és a többi közlekedési társaság is felkészült a hétvégi megnövekvő utasforgalomra. Így Szegeden is.

 

A Tisza Volán Szegeden

a Mindenszentek ünnepe és halottak napi megemlékezések időszakában, csütörtökön, péntekeken, szombaton és vasárnap temetői kisegítő járatokat indít – derül ki a társaság honlapjáról.

 

 

Eszerint a temetői járatok Tarján, Víztorony térről 12-es jelzéssel, „Temetői járat” megjelöléssel a Tarján, Víztorony tér – Csillag tér – Szilléri sgt. – Római krt. – Brüsszeli krt. – Berlini krt. – Párizsi krt. – Mars tér – Bartók tér – Tisza Lajos krt. – Dugonics tér – Kálvária sgt. – Belvárosi temető – Fonógyári út – Izabella híd – Rókusi krt. – Csongrádi sgt. – Lomnici utca – Makkosház – Hont Ferenc utca – Ortutay utca – Makkosházi krt. – Budapesti krt. – Tarján, Víztorony tér útvonalon közlekednek, kétirányú körjáratként, félóránként, reggel negyed kilenctől délután fél ötig.

 

Ezen kívül a Belvárosi temetőhöz a 36-os jelzésű autóbuszokkal, az  Alsóvárosi temetőhöz a 76-os, 90-es és 90F-es jelzésű autóbuszokkal, az Újszegedi temetőhöz a 60-as és 60Y-os jelzésű autóbuszokkal is el lehet jutni.

Ami pedig a többit illeti: a  3 és a 3F jezésű villamosok kivételével iskolaszüneti munkanapi rend szerint járnak a szegedi tömegközlekedési járművek. Az utóbbi két villamos ekkor már halottak napi  menetrend szerint jár, azaz 20-24 percenként követik egymást a szerelvények  meghosszabbított idővel – derül ki az SZKT honlapjáról.

A MÁV-nál a kegyeleti ünnep és a munkarendváltozás várható utasforgalmához igazodva változik szerdától a vonatok közlekedési rendje – közli a társaság honlapja. Eszerint szerdán pénteki, csütörtökön szombati, pénteken és szombaton ünnepnapi menetrend lesz érvényben. Vasárnap már a megszokott, vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. Miután jelentősen megnövekvő utasforgalomra számít a vasúttársaság  a hosszú hétvégén, a vonatok plusz kocsikkal megerősítve közlekednek, az összes rendelkezésre álló, üzemképes jármű felhasználásával.  A négy nap alatt utazni szándékozóknak azt javasolja a vasúttársaság – a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében -, hogy a menetjegyeket váltsák meg elővételben, illetve vegyék igénybe az internetes lehetőséget.

A Volán-társaságok helyközi autóbuszjáratai csütörtökön, pénteken és szombaton a munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek, vasárnap pedig a hét első munkanapját és iskolai tanítási napját megelőző munkaszüneti nap menetrendje alapján indulnak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik