Belföld

A rendőrséghez fordult az NFÜ

Bejelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a nemcsak nevében, hanem profiljában is nagyon hasonlító Civil Fejlesztési Ügynökség (Cifü) "megtévesztő magatartása" miatt.

A cég közleménye szerint a Cifü uniós támogatásokra hivatkozva kínál pályázati lehetőséget e-mailben, illetve a honlapján, amelynek megjelenése és tartalma megtévesztő hasonlóságokat mutat az NFÜ hivatalos weboldalával, noha nincs kapcsolat a két intézmény között.

Mint írták, a Civil Fejlesztési Ügynökség által küldött ajánlati levelében említett Operatív Programot és pályázatot megtévesztően tüntették fel, ugyanis a Civil Kommunikációs Híd- Operatív program 2012 program Magyarországon nem létezik.

Az NFÜ hangsúlyozza: nincs kapcsolata a Civil Fejlesztési Ügynökséggel, a honlapjukon közzétett pályázaton való részvételt pedig nem javasolja. Az uniós pályázatokat kezelő magyar intézményrendszer a benyújtott pályázatok vonatkozásában elbírálási költséget nem számol fel.

Az NFÜ továbbra is várja a www.anti-lop.hu oldalon az uniós támogatásokkal kapcsolatban a lakosság tudomására jutott visszaélések vagy törvénytelenségek bejelentését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik