Belföld

Őrizetben a garázsfeltörők !

A Gárdonyi Rendőrkapitányság járőrei október 29-én délelőtt rutinellenőrzést követően fogták el a három sárosdi férfit.

-A kisteherautójukból olyan nagy mennyiségű égetett rézvezetékek, illetve víz- és gázvezetékek szereléséhez használatos szerelvények kerültek elő, amikről később kiderült, egy fehérvári garázsokból lopták el azokat. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói eddig öt rendbeli lopással gyanúsították meg a trió tagjait, de nem kizárt, hogy a terhükre róható bűncselekmények száma bővülni fog. A büntetőeljárás bűnügyi őrizetbe vételük mellett tovább folyik – tájékoztatta honlapunkat Németh – Kész Mónika rendőr őrnagy, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvívője.

A gárdonyi járőrök egy agárdi színesfémtelep közelében igazoltattak hétfő délelőtt egy VW Transportert. A járműben három sárosdi férfi tartózkodott. Amikor a rendőrök a gépkocsi rakterét átnézték, abban rengeteg égetett rézvezetéket találtak, valamint nagyobb tételben újszerű sárgaréz víz- illetve gázvezeték szereléshez használatos szerelvényeket, és réz golyóscsapokat.
Amikor ezen fémtárgyak származási helyéről kérdezték a sofőrt, illetve az utasokat, azok hitelt érdemlő magyarázatot arra nem tudtak adni. Időközben derült ki, hogy október 29-ére virradóra, illetve azt megelőző napokban Székesfehérváron, a Fecskeparton lévő garázssoron több garázst is feltörtek ismeretlenek, ahonnan fémtárgyakat loptak el. Amikor két garázs sértettjével felvették a kapcsolatot a fehérvári nyomozók, kiderült épp olyan tartozékok és szerelvények, valamint vezetékek tűntek el tőlük, amik a VW gépkocsiban voltak. Amikor a két sértett a tárgyakat az autóban megtekintette, kétséget kizáróan úgy nyilatkoztak, hogy azok a saját tulajdonuk.
Így mind a gépkocsit, mind az abban lévő fém-alkatrészeket a fehérvári nyomozók lefoglalták, majd a sértetteknek a saját tulajdonú tárgyait visszaadták.
Az 54, a 39 és a 27 éves sárosdi férfiakat a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra állították elő a nyomozók, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. Eddig öt rendbeli garázsfeltörés írható a számlájukra. Azonban tekintettel arra, hogy az utóbbi időben Székesfehérváron ezen kívül még több betörés történt hasonló módszerrel a Fecskeparton lévő garázsok sérelmére, nem kizárt, hogy a trió terhére róható bűncselekmények száma bővülni fog.
A három büntetett előéletű férfi kihallgatása során tagadta, hogy a fecskeparti garázsok feltöréséből származnának azok az alkatrészek, amiket gépkocsijukban találtak a rendőrök. Azt állították, hogy azokat „lomizásuk” során gyűjtötték össze az elmúlt hónapban.
A társaság legfiatalabb tagja ellen jelenleg is folyamatban van a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon egy másik büntetőeljárás. Ő az a fiatalember ugyanis, akit tucatnyi felsővárosi családi ház betöréssel gyanúsítanak a nyomozók. Hónapokig volt előzetes letartóztatásban, ahonnan nemrég szabadult.
A Székesfehérvári Rendőrkapitányság a három férfit bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik