Belföld

Varga: Az élet IMF nélkül is megy tovább

varga-mihaly(210x140)(1).jpg (varga mihály)
varga-mihaly(210x140)(1).jpg (varga mihály)

A tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter szerint november 7-ig új fejlemény nem várható az IMF-tárgyalások ügyében.

A magyar kormány és a nemzetközi szervezetek közötti véleménykülönbség már júliusban ismert volt, most a nézetek közelítésén dolgoznak – mondta Varga Mihály a 180 perc című műsorban. Az egyeztetésekért felelős tárca nélküli miniszter szerint jó lenne a megállapodás a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel, de ha ez nem sikerül, az élet akkor is megy tovább.

Varga hangsúlyozta, semmilyen új fejlemény nincs, most értékelik mindazt, amit Budapest letett az asztalra, amikor pedig ez a munka Washingtonban, illetve Brüsszelben befejeződik, a két partner egymással egyeztetve dönt a folytatásról.

A miniszter ismét felhívta a figyelmet, Magyarországnak nincs szüksége az IMF pénzére, a kormány, a gazdaság most enélkül is működni tud. A folytatásról szólva Varga azt mondta, nem tudni, mikor folytatódnak a tárgyalások és mikorra lehet végeredmény. Az biztos, hogy november 7-én készül el az Európai Bizottság a magyar jelentéssel, egyeztetnek az IMF-fel, ezután kerülhet nyilvánosságra az EU és az IMF állásfoglalása, majd pedig dönthetnek a partnerek az újabb időpontokról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik