Belföld

Késnek a vonatok a nyugati megyékben

Az első havazás kisebb nagyobb késéseket okozott a vasúti közlekedésben.

A Bakonyban és az ország nyugati megyéiben több vonalon is késnek a vonatok, mert a havazás miatt nehezen állíthatók a váltók, és a felsővezetékre lógó faágak tartós zárlatokat okoznak – tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese hétfő reggel az MTI-t.

Both Ferenc közölte: a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely, a Nagykanizsa-Pécs és a Nagykanizsa-Dombóvár vonalon 40-50 perces, a Győr-Sopron és a Győr-Veszprém vonalon 15-25 perces késéssel közlekednek a vonatok.

Latyakos utak, több helyen pedig kidőlt fák nehezítik a közlekedést Zala megyében a hétfő virradóra lehullott, néhány centiméteres hó miatt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. zalai diszpécserszolgálata közölte: a megye közútjai többfelé latyakosak a vizes hótól, emiatt lassabban járhatók. Nagyobb gondot okoz, hogy az elmúlt napokban hullott eső feláztatta a talajt, majd az éjszaka leesett nedves hó súlya miatt számos helyen fák dőltek ki az utakra.

A közútkezelők ügyeleteire folyamatosan érkeznek a bejelentések, amelyek szerint főként a mellékutakon kell kerülgetni kidőlt fákat vagy letört nagyobb ágakat. Teljes útzár emiatt sehol sincs Zalában, de sok helyen csak fél pályán lehet közlekedni. A szakemberek megkezdték a fák eltávolítását az utakról.

A Magyar Közút és a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint balesetekről reggelig nem érkezett jelzés Zala megyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik