Belföld

Bejött a jóslat: leesett az első hó

Gyönyörű hóesésre ébredhettek hétfő reggel a korán kelő győriek. Az időjósoknak tehát bejött az ígérete, városunkban is fehér lepel borít mindent!

0 fokkal és nagy intenzitással kopogtatott be városunk ajtaján a fehér csapadék, mely néhány óra alatt teljesen új köntösbe öltöztette Győr utcáit. Persze ami valakinek öröm, az másnak méreg, ugyanis az idejekorán érkezett tél, pluszmunkákat ró a munkába indulók nyakába. Járdasöprés, autótakarítás és persze feltorlódott kocsisorok – ez a reggeli csúcsforgalomban a megyeszékhely több pontján is érzékelhető volt.

Néhány perccel 7 óra után például a vámosszabadi felől érkezők 20-30 percet vesztegeltek a centrumba vezető úton, mire elértek egyáltalán az Árkád körforgalomhoz. A kivezető lámpák nem működtek, és a latyakos lé miatt az úttest is elég csúszósnak bizonyult. Komolyabb balesetről viszont szerencsére Győr területéről nem érkezett bejelentés, viszont Farádon két autó összeütközött, így az arra közlekedők félpályás útlezárásra számíthatnak.

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatása szerint a szolgáltató munkatársai már éjszaka készenlétben álltak. Nagy Csaba, a társaság kommunikációs menedzsere elmondta, kollégáik már éjszaka megkezdték a hidak és felüljárók alásózását, a minél biztonságosabb útviszonyok fenntartása érdekében. “A belvárosban a szükséges helyeken és a centrumban található buszmegállókban, ahol indokolt, elvégezzük a síkosságmentesítést is” – hangsúlyozta a Győr24-nek Nagy Csaba. Természetesen a Győr-Szol az időjáráshoz igazodva folyamatosan gondoskodik a csapadék takarításáról.

Cikkünk megjelenésekor a havazás kicsit alábbhagyott, már éppen csak szállingózik a hó. A köpönyeg.hu jelentése szerint kedden vegyes halmazállapotú csapadékra kell számítani, a délutáni órákban pedig teljesen felszakadozhat a felhőzet.

fotók: Sipos Kata

Ajánlott videó

Olvasói sztorik