Belföld

Országos és nemzetközi körkép az SM betegekről

24.hu
24.hu

2012. 10. 28. 10:32

Megjelent a SejtMag Magazin, a sclerosis multiplexes betegek ingyenes, s hirdetéseket sem közlő országos civil magazinjának 2012. őszi lapszáma.

A SejtMag Magazinból a gyógyíthatatlan idegrendszeri betegséggel, a sclerosis multiplex kórral együtt élő betegek, családtagjaik és a neurológiai kór iránt érdeklődők első kézből kaphatnak információkat az SM-ről. A lap beszámolót közöl az Országos SM Napról, a Segíts Mozdulni! médiapályázat lezárásáról, az SM betegszervezetek helyi programjairól.

Amint B. Papp László, a SejtMag Magazin főszerkesztője sorolja, tudományos cikkek sora feszeget fontos és érdekes kérdéseket: milyen szerepe lehet az őssejtkezelésnek az SM-ben? Hogyan jelenthetik be a betegek önmaguk is a mellékhatásokat a gyógyszerhatóságnak? Hogyan okozhat a hatóanyag nélküli placebó is mellékhatást? Hogyan segítheti és miként gátolhatja az orvos személyisége a javulást?

A lap egy felmérés nyomán felteszi olvasóinak is a kérdést: Ön is szokott hazudni orvosának? A magazin nemcsak arról tájékoztat, mi történt az SM betegekkel az utóbbi hónapokban Budapesten, Nyíregyházán, Borsod vagy épp Békés megyében, az Európai SM Platform (EMPS) konferenciája nyomán arról is cikkez az újság, miért vagy mi ellen küzdenek az SM beteg sorstársak Svédországban, Spanyolországban, Lengyelországban, Portugáliában és Szerbiában.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.