Belföld

Pert nyert Lázár János

Lázár János (Lázár János)
Lázár János (Lázár János)

Jogerősen elmarasztalta a bíróság Raguczki Gábort, mert egy interjúban korrupció gyanújába keverte az államtitkárt.

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében mondta ki bűnösnek a Szegedi Törvényszék Raguczki Gábort, akit a Magyar Jelen című újságban megjelent interjúja miatt Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Hódmezővásárhely korábbi fideszes polgármestere perelt be.

A férfi 2009 nyarán a lap főszerkesztőjének, Toroczkai Lászlónak adott interjújában úgy nyilatkozott Lázárra utalva, hogy “volt tavaly májusban egy nemzetközi zsidókonferencia, amiből elég szépen profitált, mert az összbekerülési költség 2 millió 800 ezer forint volt, de 9 millióról írták ki a számlát. (…) Gondolom, ha ezt Lázár ennél a rendezvénynél megcsinálta, akkor a többinél is így megy”.

Az interjú 2009 augusztusában, majd 2010 áprilisában, az újság különszámában is megjelent Hódmezővásárhelyen és környékén több száz példányban. Akkor már a háztartásokba a választási kampány kiadványaként juttatták el a lapot a jobbikos aktivisták.

Az ítélet szerint a Raguczki kijelentései becsületsértőek voltak, hiszen az átlagolvasóban a korrupt politikus benyomását kelthették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik