Belföld

Ötéveseket pofoz egy tanár – videó

Világszerte terjed az a felvétel, amin egy kínai tanár sajátos módon oktatja a gyerekeket. A magyar köznevelési törvénybe is majdnem bekerült egy ezt engedő passzus.

Egy észak-kínai város iskolaelőkészítőjében az ötéves gyerekek „túl lassúak” voltak a matekórán, ezért a tanár pofonokkal próbálta felpörgetni őket. Egy erről szóló videó bekerült a kínai, később egyéb nemzetközi hírműsorokba is.

A pedagógust először egy édesapa vonta kérdőre, aki észrevette, hogy a lánya sebes arccal érkezett haza az iskolából. Beszámolója szerint az ő gyereke több tucat ütést kapott a tanárnőtől, aki a többieket sem kímélte – írja az Eduline.

A videó nagy botrányt kavart, az intézményt bezárták, a tanárt pedig szabadságra küldték, amíg a rendőrség kivizsgálja az ügyet.

Michl József KDNP-s képviselő a magyar köznevelési törvényből kihagyta volna a testi fenyítés tiltását, mint az FN24-nek indokolta, „van olyan gyerek, akinek egy koki dicséretnek tűnik”. Végül – noha Orbán Viktornak állítólag az tetszett – a képviselő visszavonta az indítványát, így megmaradt a magyar iskolákban a testi fenyítés tilalma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik