Belföld

Öt év fegyház a nevelt lányával fajtalankodó férfinak

24.hu
24.hu

2012. 10. 26. 10:46

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a szemérem elleni erőszak bűntette miatt Ludányi László János ellen indított büntetőügyben első fokon meghozott ítéletet.

A büntetlen előéletű, szakmunkás képesítésű vádlott 2004-től élettársi közösségben élt Miskén S. J.-néval, akivel együtt nevelték közös gyermekük mellett S.-né korábbi házasságából született két kiskorú gyermekét, köztük a sértettet, S. B.-t, aki 1999-ben született.

2010. április 15-én délután a sértett a szobában tanult. A vádlott – kihasználva a családtagok távollétét – leült a kislány mellé, majd a sértett hangos tiltakozása ellenére benyúlt a nadrágjába és fogdosni kezdte a kislány nemi szervét. Amikor a vádlott észrevette, hogy élettársa hazatért, abbahagyta cselekményét, de az asszony meglátta mit tett élettársa a kislánnyal, ezért az időközben az ágyról felálló vádlottra rátámadt, és ütlegelni kezdte.

Ezt követően S.-né a vádlottól külön szobába költözött, az életközösséget megszakította, és a vádlott ellen cselekménye miatt feljelentést tett a rendőrségen.

A vádlott a nemi erkölcs elleni cselekményét a vizsgálat során tagadta – áll az első fokon eljáró bíróság ítéletében.

A vádlottat – egyetértve az I. fokon eljáró bírósággal – bűnösnek találta szemérem elleni erőszak bűntettében és ezért őt 5 év fegyházra és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet indoklásakor elhangzott: bár a vádlott mindvégig tagadta bűnösségét, a sértett és édesanyja egyértelmű vallomása, a szakértő szintén egyértelmű véleménye alapján megállapítható, hogy a vádlott elkövette a terhére rótt bűncselekményt. A táblabíróság úgy látta, hogy az I. fokon kiszabott büntetés arányos az elkövetett cselekménnyel, így annak enyhítésére nem kerülhetett sor.

Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.