Belföld

Félmilliárddal többet kap a Miniszterelnökség

Lázár János (Lázár János)
Lázár János (Lázár János)

Több feladat + több ember = több pénz.

A Miniszterelnökség feladatai és létszámának bővülésével összefüggésben szükséges a 492,5 millió forint biztosítása a Miniszterelnökség kötelezettségvállalással nem terhelt maradványából – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI érdeklődésére pénteken.

Az MTI annak kapcsán kért információt a tárcától, hogy – egy a Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent határozat értelmében – a kötelezettségvállalással nem terhelt előirányzat-maradványok további intézkedésig fel nem használható összegéből a Miniszterelnökség fejezetnél 492 473 ezer forint felhasználását engedélyezte a kabinet.

Az NGM azt közölte, hogy a maradványfelhasználás engedélyezése hozzájárul a fejezet feladatellátásának teljesítéséhez. Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet alapján a kötelezettségvállalással nem terhelt maradványok változatlan vagy eltérő célú felhasználásának engedélyezésről, valamint az eltérő célú felhasználáshoz szükséges előirányzat-átcsoportosításról a kormány egyedi határozatban dönt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik