Belföld

Végső búcsú Kenéz Imrétől

Temetése csütörtökön 13 órakokor kezdődik a szegedi Belvárosi temetőben, de tisztelői előző este is lerótták kegyeletüket.

Szerda este több százan, köztük kollégái, motorosok és barátok emlékeztek az Apátfalván halálra gázolt Kenéz Imrére a szegedi belvárosi rendőrőrsnél. A hadnaggyá előléptetett, hősi halottnak nyilvánított, 34 éves motoros rendőrről fotókat vetítettek, a jelenlévők mécseseket, gyertyákat gyújtottak, és tiszteletére megszólaltak a rendőr-, tűzoltó- és mentőautók szirénái.

Ahogy arról akkor beszámoltunk: a rendőrmotorost egy száguldozó terepjáros konvoj vezetője, egy ugyancsak 34 éves osztrák férfi gázolta halálra, akit Kenéz Imre meg akart fékezni. A hummeres letartóztatását október 12-én rendelte el a Szegedi Városi Bíróság.  A tettes  – akinek vérében drogszármazékokat találtak –  korábban 28 alkalommal került összetűzésbe a törvénnyel, egyebek között hivatalos személy elleni erőszak és fegyveres rablás miatt. A férfi ellen hivatalos személy ellen elkövetett emberölés miatt folyik az eljárás.

Áldozata, Kenéz Imre 1977-ben született Szegeden, 1998-ban kezdte meg hivatásos szolgálatát Kecskeméten járőrként. Szakmai munkája alapján 1999-ben került a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományába mint járőrvezető. 2008-ban nevezték ki ellenőrző motoros járőrvezetővé.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Kenéz Imre mindig kitűnt fegyelmezett magatartásával, rendkívül magas fokú hivatásszeretetével és a rábízott feladatok következetes, pontos teljesítésével. Munkájára szorgalom, precizitás, nagyfokú felelősségérzet volt jellemző, ennek elismeréséül két alkalommal főkapitányi jutalomban részesült, törzsőrmesteri, zászlósi és törzszászlósi rendfokozatba soron kívül léptették elő.

Kenéz Imrét katonai tiszteletadás mellett csütörtökön 13 órakor helyezik végső nyugalomra a szegedi Belvárosi Temetőben. A rendőrök tolmácsolták az Apátfalván halálra gázolt fiatal kollégájuk családjának kérését , mely szerint  a részvétüket nyilvánítani akarók ezt egy szál virággal róják le.

A rendőrség a szertartás biztonságos lebonyolítása érdekében a temetés napján 12 órától 15.30 óráig lezárja a sírkert Fonógyári útBajai út és Dorozsmai út közötti szakaszát, de a tömegközlekedési eszközök ebben az időszakban is behajthatnak.

Emellett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság fogadja a családnak szánt részvétnyilvánításokat postai úton és e-mailben, amelyeket a szertartást követően átadnak a hozzátartozóknak.

Postai cím: 6722 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 22-24. E-mail: kegyelet@csongrad.police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik