Belföld

MP3 flashmob Szegeden

Mintegy félezer, helyes fiatal a Dóm téren és zenével, virágggal, édességgel, ölelkezve. Képgalériával.

Két dudaszó hangzott el: az egyikre mindenki elővette az MP3 lejátszót, míg a következőre megnyomta a gombot, így egyszerre halhatták a fiatalok az előre elkészített hanganyagot.

Az MP3 flashmob lényege, hogy a résztvevők előre letöltik ugyanazt az MP3 fájlt, amely zenéket és utasításokat tartalmaz és azt egy előre megbeszélt helyen és időpontban egyszerre kezdik el hallgatni. Így a külső szemlélők elé az a furcsa kép tárul: sok ember valami oknál fogva ugyanazt csinálja. A fiúk feladata volt az is, hogy vigyenek magukkal egy szép szál virágot a lányoknak, mindenki másnak pedig egy kis édességgel kellett felszerelkeznie. A villámcsődületet egyetemisták szervezték az interneten, hogy megmozgassák, összehozzák a szegedi fiatalokat egy vidám eseményre.

A hanganyag különböző zenék összeállításában jelent meg úgy, hogy alatta néha egy-egy vezényszó hangzott el, hogy milyen feladatot is kell a következő percekben véghezvinni. Volt nyuszi ugrás, helyben futás, nagy, kígyózó vonatozás. Volt olyan feladat, hogy mindenki ölelte a másikat, mint egy régi jó barát. Ezután a virágokra fókuszált az utasítás: a fiúknak át kellett adni azokat a lányoknak, akik tetszésüket tánccal igyekeztek kifejezni. Majd szoborrá kellett változni, utána egy kis ugrálás következett. Végül hatalmas tapsvihar közepette mindenki etette a másikat a magával vitt édességgel.

A neve elhallgatást kérő főszervező a Szeged24-nek elmondta: örül neki, hogy sok fiatal kapható volt az eseményre. A feladatokat a szervező a Pesten megrendezett MP3 flashmobból, valamint saját ötleteiből állította össze, és egy eltorzított hangon mondta fel az MP3 zenei fájl alá.

Mucsi Ágnes

Ajánlott videó

Olvasói sztorik