Belföld

Janicsnak Bulgária a kiút?

Csak ehhez nem kell csak szövetség engedélye, különben két évig nem versenyezhet.

„Van B-terv, elkezdtünk tárgyalni a bolgárokkal” – jelentette be Douchev- Janics Natasa menedzsere azután, hogy a Magyar Kajak Kenu Szövetség elnökségi ülésén úgy döntött, nem engedi el a távozni akaró kajokos lányokat. Natasát pedig csak akkor, ha „ felkészülési hozzájárulás” címen 150 ezer eurót- több mint negyven millió forintot – kap érte. Ahogy megírtuk, ha a szerbek a szövetség szerint megadott határidőig november eljsejéig nem fizetnek, akkor az eredetileg férje után Szerbiába menni akaró olimpikon két évig nem versenyezhet. Ahogy azonban arról is beszámoltunk: a szerb fél azonban eddig nem mutatott semmilyen konkrét hajlandóságot arra, hogy fizetne akár Natasáért, akár férjének biztos edzői állást ígérne.

Mivel a bajnoknő férje, és kislánya apja a bolgárok olimpiai bronzérmes exkajakosa, Andrian Doushev, aki megtartotta állampolgárságát, ahhoz nem kell a szövetség engedélye, hogy Natasa bolgár színekben versenyezzen – mondta a sprtolónő menedzsere. Csonka Gábor azt is hozzátette: az olimpikont „ annyi támadás érte”, hogy mindenképp elmegy az országból.

A magyar szövetség elnöke, Baráth Etele a tiltásokkal párhuzamosan azonban azt is mondta:  Tisztában vannak azzal, hogy sok kiváló sportoló megélhetése, versenyzése nem biztosított. Miután azonban a hírek szerint a kormányzat  a sikeres egyéni olimpiai sportágaknak pluszforrásokat adna, a sportág vezetése csütörtökön a tervek szerint Orbán Viktor miniszterelnökkel egyeztet..

Ajánlott videó

Olvasói sztorik