Belföld

Gyerekeknek gyűjt a Szegedi Kortárs Balett

Nehéz sorsú gyerekek karácsonyi ajándékára vár játékokat a társulat, mely rajzpályázatot is hirdetetett, és tigriseket is örökbe fogad.

A társulat tagjai azt kérik a gyerekektől és szüleiktől: a megunt játékokat vigyék el a balett Diótörő című előadásaira, az adományokat a társulat tagjai összegyűjtik és karácsonyra eljuttatják a rászoruló gyerekeknek.

A Szegedi Kortárs Balett ezzel párhuzamosan rajzpályázatot is hirdet, melyen minden szegedi színházbérlettel rendelkező iskola és óvoda gyerekei indulhatnak. Sem a rajzok mérete, sem mennyisége nem kötött, csak a téma: a rajzok legyenek kapcsolatosak a Diótörő mesével vagy előadással. A pályázatokat december 1-ig intézményenként egybegyűjtve kell eljuttatni a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházának portájára, a borítékra legyen ráírva: „Szegedi Kortárs Balett Diótörő rajzpályázat”.

A társulat egy korábbi gyerekelőadása: A hattyúk tava

Az az iskola vagy óvoda, amelyik a legtöbb igényes, ötletes, kedves rajzot készíti el egy Epson SX 130 tintasugaras multifunkcionális nyomtatót, illetve a Szegedi Vadasparkba szóló különleges belépőket nyer. A nyerteseket december 6-án, Mikulás napján értesítik. A nyereményeket pedig december 11-én 11 órakor adják át a Szegedi Vadasparkban, ahol a megjelentek részt vehetnek két szibériai tigris ünnepélyes örökbe fogadásának ceremóniáján: Igor és Borisz ugyanis decembertől hivatalosan is a Szegedi Kortárs Balett két új tagja lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik