Belföld

Áder ma kétszer nem volt Schmitt Pál

Áder János (áder jános, )
Áder János (áder jános, )

Nem ért egyet két, az elmúlt hetekben elfogadott jogszabállyal Áder János köztársasági elnök, ezért megfontolásra visszaküldte őket az Országgyűlésnek.

Az államfő Kövér László házelnöknek írt, szerdai keltezésű – a parlamenti honlapon olvasható – levelében az október 8-án elfogadott hulladéktörvény több pontját vitatja, az Európai Unió tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről szóló, egy héttel később megszavazott jogszabály rendelkezéseit pedig hiányosnak tartja.

A köztársasági elnök azt is szóvá teszi, hogy az utóbbi tervezetét a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke – a vonatkozó törvényi előírás ellenére – nem kapta meg véleményezésre.

Áder János legutóbb október elején küldött vissza törvényeket a t. Háznak. Akkor a jövő évi költségvetést megalapozó egyes törvények módosítását és a településfejlesztéssel, -rendezéssel és az építésüggyel összefüggő törvények módosítását találta problémásnak.

Emlékezetes, hogy Áder elődje, Schmitt Pál motorként akarta elősegíteni a törvényalkotást, ezért nem húzta az időt jogi aggályokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik