Belföld

Rogán: Feleekkora Békemenetre számítottunk

békemenet vol 2 (békemenet, )
békemenet vol 2 (békemenet, )

Az utolsó pillanatban dőlt el, hogy a Fidesz részt vesz a szervezésben.

Mindössze két héttel október huszonharmadika előtt dőlt el, hogy lesz Békemenet 2. az ötvenhatos forradalom idei évfordulóján. Arról pedig csak néhány nappal az esemény előtt határozott a Fidesz vezetése, hogy a párt támogatja a kezdeményezést – erről egy szerda reggeli sajtóbeszélgetésen szólt Rogán Antal, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.


Képgaléria a Békemenetről, kattintson a képre!Fotó: Kummer János

Rogán szerint az első Békemenetnek lényegesen nagyobb tétje volt, mint a mostaninak, hiszen az év elején „bizonyítani kellett Brüsszelnek, hogy az utca a kormány mellett áll”.

Míg januárban több tucat buszt „intézett” a párt a vidéki szimpatizánsok Budapestre szállítása érdekében, most kevesebbel is megelégedett. Az október huszonharmadikai demonstrációt elsősorban azzal támogatta a Fidesz, hogy kiadta vidéki szervezőinek: október huszonkettedikére vagy huszonharmadika reggelére időzítsék a helyi megemlékezéseket, és buzdítsák szimpatizánsaikat a Békemeneten való részvételre.

A keddi vonuláson részt vevők számát többen, többféleképpen becsülték meg. A tudósítók 100 ezer alatti számról beszéltek, a rendőrség 400 ezerről. Emlékezetes, a januári Békemeneten az Echo TV matematikusai félmillió embert vizionáltak, igaz a Kossuth téren volt már egyszer kétmilliós tömeg is. Rákay Philip szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik