Belföld

Óriási káosz vár Budapestre novembertől

dugó (dugó, szmog, )
dugó (dugó, szmog, )

November elején kezdődik a Ferenciek tere teljes átalakítása, amelynek keretében a buszsávokat középre teszik át, kiváltják az aluljárót, és felszíni gyalogos kapcsolatokat alakítanak ki – jelentette be Rogán Antal (Fidesz–KDNP) V. kerületi polgármester.

Ezzel párhuzamosan megkezdik a Március 15. tér déli részének felszínrendezését is, ahol kiépül egyebek mellett az Erzsébet híd fel- és lehajtója – mondta a kerületvezető, hozzátéve, hogy „A Belváros új főutcájának kiépítése” elnevezésű projekt második ütemét közösen valósítja meg a kerület, a főváros és Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A polgármester tájékoztatása szerint a Belváros déli részében is megvalósítanak néhány kisebb projektet, illetve a Kossuth tér rekonstrukciójához is számos kerületi beruházás kapcsolódik majd. Rogán Antal ismertette: a Ferenciek tere átalakítása, valamint több más belvárosi fejlesztés 3-3 milliárd forintnyi, a Kossuth tér rekonstrukciója 10 milliárd forintot meghaladó beruházás. A tervek között szerepel a Széchenyi tér és a 2-es villamos pályájának felújítása is, ami további 5-20 milliárd forint lehet. Hozzátette: a belváros megújítása várhatóan 2014. március 15-re készül el.

A látványterveket itt megnézheti!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik