Belföld

Lázár:„őszinte részvétem”

Az államtitkár vallomása a balesetről, a sofőrje a rendőrök szerint nem hibázott.

„A legnagyobb tragédia az, hogy meghalt egy ember, nem tudom kifejezni az együttérzésnek, a részvétnek azt a fokát, amely vissza tudná adni, amit gondolok, amit érzek. Meg fogom keresni a családot, és amiben tudok, igyekszem majd segíteni nekik” – mondta Lázár János szerda reggeli, kecskemét melletti balesetére reagálva, melyben egy 36 éves nő életét vesztette.

 

A volt hódmezővásárhelyi polgármester, jelenleg a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a részletekről azt mesélte: kormányülésre tartott Budapestre Hódmezővásárhelyről, és mikrobuszban hátul ülve, bekötve utazott sofőrjével akivel évek óta együtt dolgozik, és aki szerinte kiválóan képzett vezető.

“Én olvastam, egy kormányanyagon dolgoztam, amikor Kecskemét közelében felkiáltott a gépkocsivezető, hogy itt az út közepén egy autó. Felnéztem, s már ütköztünk is, a kisbusz pedig az árokban kötött ki(…) Nem tudom, hogy került az út közepére az az autó. Ez tisztázatlan, a hatóság feladata kideríteni” -részletezte az államtitkár. Lázár János az elhunyt nő családjának maga és sofőrje nevében is „őszinte résztvétet” nyilvánított.

Közben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság legújabb beszámolójából az  derül ki: az államtitkár mikrobuszával ütköző autó az eddigi hírekkel ellentétben mégsem állt, hanem a busz előtt ment, és Lázár János sofőrje, nem hibázott, hanem  nem tudta elkerülni az ütközést.

A rendőrök szerint ugyanis a kocsi a belső sávban haladt, de egyelőre tisztázatlan okból le-le tért az útról, és a szalagkorlátnak ütközött. Ezután az autó a külső forgalmi sávba sodródott, ahol szabályosan közlekedett az államtitkárt szállító kisbusz, így karamboloztak. Az elsődleges adatok szerint egyik sofőr sem ivott alkoholt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik