Belföld

Lázár János karambolozott, egy ember meghalt a balesetben

személyautónak ütközött lázár kocsija (ingyenes, )
személyautónak ütközött lázár kocsija (ingyenes, )

A helyszínelést befejezték, a forgalom várhatóan délután fél egykor indulhat meg az M5-ösön.

Karambolozott a Lázár Jánost szállító autó szerda reggel az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében, a balesetben az eddigi adatok szerint egy nő életét vesztette. Azt nem tudni, hogy a Miniszterelnökséget vezető államtitkár megsérült-e.

Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Hír24-nek azt mondta: az M5-ös autópálya Budapest irányába vezető oldalán, a 109-es kilométerszelvénynél két jármű, egy mikrobusz és egy személygépkocsi ütközött össze. A baon.hu információi szerint a baleset 6.35-kor történt, az M5-ös bugaci lehajtója után.


A képre kattintva galéria nyílik!Fotó: MTI / Noszlopy N. Miklós

A karambolban egy 36 éves nő olyan súlyosan megsérült, hogy az életét már nem lehetett megmenteni.

Információink szerint Lázár Jánost jelenleg a kecskeméti kórházban ápolják. Az államtitkárt szállító Volkswagen Transporter kisbusz két férfi utasa az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint “könnyebb sérüléseket szenvedett, őket további vizsgálat és ellátás céljából” kórházba szállították. A Hír24 úgy tudja, Lázár János gépkocsiját sofőrje vezette.

Horváth Attiláné, a Bács-Kiskun Megyei Kórház szóvivője megerősítette, hogy Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt és a gépkocsivezetőjét vitték be szerda reggel az intézmény baleseti sebészetére, mindketten könnyű, nyolc napon belül gyógyuló, kisebb sérüléseket, zúzódásokat szenvedtek. Ellátták őket, kezelésük további kórházi ellátást nem igényel, ezért elhagyhatták a kórházat.

Az autópálya érintett szakaszát mindkét irányban lezárták, a forgalmat elterelték. Nyikos Tamás fél 12-kor a Hír24-nek azt mondta, hogy a helyszínelés véget ért, most a roncsok elszállítása következik. Közben az úttestet már takarítják, a forgalom várhatóan fél egyig megindulhat. A baleset részleteiről továbbra sem adott tájékoztatást.

Mint ismert, Lázár Jánosnak korábban egy S8-as Audija volt, de a közvélemény nyomására autót váltott, egy kevésbé sportos Audit választott. A baleset azonban nem saját kocsijával, hanem a képen látható kisbusszal történt.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik