Belföld

Lázár-baleset: cáfol az ügyészség

A rendelkezésre álló adatok szerint nem hivatásos rendőr, hanem egy minisztériumi alkalmazott volt az államtitkár söfőrje.

A főügyészség szóvivője cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint az ügyészség átvette volna a nyomozást a rendőrségtől, azzal, hogy a Miniszterelnökség államtitkárának mikrobuszát hivatásos rendőr vezette volna. Fazekas Géza azt mondta: vizsgálat még folyik, de a rendelkezésre álló adatok szerint egy minisztériumi alkalmazott volt a sofőrje a járműnek, amellyel a benne ülő Lázár Jánossal az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében szerda reggel karambolozott egy autóval.

A balesetben egy 36 éves nő meghalt, az államtitkár és sofőrje könnyebben sérült, őket zúzódásaik ellátása után elengedték őket a kecskeméti kórházból.

Az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja az eljárást – hangsúlyozta az ügyészségi szóvivő. Fazekas Géza közlése szerint a rendőrségi helyszínelésnél “minden eshetőségre felkészülve” a Bács-Kiskun Megyei Ügyészség egyik munkatársa is rész vett, de – mint fogalmazott – “a jelenleg rendelkezésre álló adatok nem alapozzák meg az ügyészségi nyomozás hatáskörét”, így a megyei rendőrség folytatja az eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik