Belföld

Az elmúlt 24 óra Fejér megyei rendőrségi hírei

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére vasárnap délelőtt tett bejelentést bántalmazásáról egy soponyai asszony.

– Elmondta, hogy hajnalban a volt férje rátörte a lakása ajtaját, majd bántalmazta őt, melynek következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. A rendőrök a férfit elfogták és előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a bántalmazással kapcsolatban – tájékoztatta a szerkesztőségünket Németh-Kész Mónika rendőr őrnagy, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvívője.

Bolti tolvajt értek tetten

A fehérvári járőrök 2012. október 21-én koradélután egy bolti tolvajjal szemben intézkedtek. Az egyik fehérvári nagyáruház biztonsági őre bejelentette, hogy egy férfi ruházatában az üzletből származó kozmetikumot találtak 4712 Forintt értékben. A rendőrök a férfit előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol lopás miatt indították el vele szemben a szabálysértési eljárást.

Körözött autót találtak

Vasárnap délután a rendőrök Székesfehérvár, Széchenyi utcában intézkedtek egy Opel gépkocsi sofőrjével szemben. Az intézkedés során kiderült, hogy az autó körözését a BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága elrendelte. A gépkocsivezetőt és az utasokat a járőrök előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, az autót pedig lefoglalta a hatóság.

Életveszélyesen megszúrkálta a feleségét

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Ügyeletére tegnap koradélután érkezett bejelentés késelésről. Egy 55 éves férfi, valamint 49 éves felesége összeszólalkozott a Magyar úton lévő étterem parkolójában, Suzuki Swift gépkocsijukban. A kettejük közötti vita odáig fajult, hogy dulakodni kezdtek, majd a gépjárműben lévő különféle szúró és vágó eszközökkel ütötték-verték egymást. A csetepatéra figyeltek fel járókelők, majd a nő segítségére siettek. Közben a férfi beszaladt az étterembe, ahol egy befőttesüveget vett magához, amit összetört és a szilánkdarabokkal szintén sérülést okozott feleségének. Az asszony életveszélyes sérüléseket szenvedett a nyakán és az arcán, a mentők a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba szállították. A verekedésben a férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, őt a rendőrök a helyszínen elfogták, majd előállították Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon, ahol életveszélyt okozó testi sértés elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a nyomozók. Később bűnügyi őrizetbe vették.

Eltávozott a kórházból

A dunaújvárosi rendőrök egy 84 éves adonyi asszonnyal szemben intézkedtek tegnap délután, amikor a Szent Pantaleon Kórházból eltávozott, ahol előzőleg bordatöréssel a Traumatológiai Osztályon feküdt. A  járőrök az otthonában találták meg, biztonsági intézkedés keretében a mentőkkel a kórházba visszaszállították.

Tetten érték őket

Az ercsi rendőrök őrizetbe vettek október 21-én egy 21 éves férfit, akit társával együtt lopáson értek tetten. A  fiatalember és 26 éves társa a Nyár utcában az egyik lakóház garázsának ablakrácsát próbálta eltulajdonítani olyan módon, hogy azt egy baltával igyekeztek kiütni a falból. A vasrács értéke 10 000 Forintt, a rongálással okozott kár szintén ugyanennyi. A helyszínen elfogott két férfit a rendőrök előállították az Ercsi Rendőrőrsre, ahol mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki. A lopási kísérletet tagadták, a rendőrök a fiatalabbik férfit bűnügyi őrizetbe vették, míg társa szabadlábon védekezik.

Sodrófával bántalmazta ismerősét

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon vasárnap súlyos testi sértés elkövetése miatt indítottak a rendőrök büntetőeljárást egy 21 éves daruszentmiklósi nővel szemben, miután lakásában bántalmazta egyik férfi ismerősét. A nő egy sodrófával ütötte a férfi karját, ami eltörött. A sérült férfit a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba szállították a mentők. Az elkövetőt a rendőrök elfogták, előállították a kapitányságra, és gyanúsítottként hallgatták ki. A sodrófát lefoglalták.

Visszatért a helyszínre

Az adonyi rendőrök a hétfő kora hajnali órákban egy 16 éves fiúval szemben intézkedtek. Éjszaka ugyanis bejelentést kaptak arról, hogy a település Széchenyi utcai sörözőjébe az ablakot betörve behatoltak. Amikor a technikusok a helyszínre értek, kiderült, hogy az elkövető semmit sem vitt magával. A helyszíni szemle során azonban előkerült egy pénztárca, benne egy 16 éves adonyi fiú nevére kiállított okiratokkal. A szemle idején a fiú is megjelent a kocsmánál, a rendőrök elfogták, és előállították a helyi rendőrörsön, ahol a bűncselekmény elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Tyúkokat lopott

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást vasárnap egy igari férfival szemben. Az elmúlt két nap során ugyanis az igari Kossuth Lajos utcában található egyik lakóház csukott, de nem zárt melléképületből 5 tyúkot loptak el. A sárbogárdi nyomozók adatgyűjtést követően beazonosították az elkövetőt, egy igar-vámi lakost, akit előállítottak a kapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki.

Okiratot hamisított

A gárdonyi járőrök október 21-én Martonvásár, Budai úton ellenőriztek egy „P” rendszámos Kia típusú személygépkocsit, amit egy 44 éves budapesti férfi vezetett. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a sofőr által átadott munkaszerződésen lévő cégbélyegző fénymásolt, és az azon lévő cégvezetői aláírás is másolat. A férfi elmondta, hogy Ausztriában vásárolta a Kia típusú gépkocsit, és Magyarország területére történő behozatalának egyszerűsége miatt „P” típusú ideiglenes rendszámot bérelt rá interneten keresztül, és ehhez készítette el a valótlan adatokat tartalmazó munkaszerződést. A járőr a férfit előállította a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol a forrónyom magánokirat-hamisítás miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik