Belföld

Facebook: romáknak nem, gárdistáknak szabad?

A szerkesztők értesítése szerint a Facebook blokkolta a romák lapját. Elindult a tiltakozás.

Nem lehet tartalmat, cikket, írást a Facebook oldalain megosztani, nem lehet linkelni, miután a Romalap domain-jét blokkolta a közösségi portál” –értesítette az internetes oldal szegedi kötődésű munkatársa a Szeged24-et.

Czirok Péter arról számolt be: mindezt szomorúan és csalódottan tapasztalták, miután weboldalukon semmilyen uszító tartalom nincs, csak a cigányság számára fontos hírek, blogok. Eközben olyan szélsőséges oldalakat nem tiltanak le, amelyek „egyrészt a hazai szabályok szerint törvénytelenül működinek és oldalaikon a nemzetközi törvényeket is megsértve népcsoportok, politikai és vallási csoportok tagjainak kiírtására uszítanak, semmibe veszik a demokráciát és az emberi, személyiségi jogokat.” Ezek a tartalmak szabadon terjeszthetők a Facebookon – írta levelében a roma aktivista.

Czirok Péter egyben eljuttatta szerkesztőségünköz azt a Facebook kezelőinek írt magyar és angol nyelvű tiltakozó levelet is, melyben azt követelik: azonnal oldják fel blokkolásukat és arra buzdítanak minél többen csatlakozzanak petíciójukhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik