Belföld

Viadal a Diadalért

A versengő szegedi általános iskolásokra óriási küzdelem vár a tanévben. A bajnok az elismerés mellett elhódítja a Diadal Pajzsot is.

A határidőig tíz iskola adta be nevezését a “Diadal” névvel meghirdetett játékos sportverseny-sorozatra: a Kossuth Lajos Általános Iskola, a Rókusi Általános Iskola, a Gregor József Általános Iskola, a Bonifert Domonkos Általános Iskola, az Alsóvárosi Általános Iskola, az Arany János Általános Iskola, a Dózsa György Általános Iskola, a Gedói Általános Iskola, a Bálint Sándor Iskola és a Weöres Sándor Iskola. Az iskolások húsz fős csapatai – ahogy gépkaléiránk is mutatja – elstartoltak a diadaltérré változott újszegedi Sportcsarnokban az ötfordulós versenyben.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: a Diadal versenysorozat civil kezdeményezés, melynek két vezérszava az önkéntesség és a felajánlás, célja pedig hogy az általános iskolás gyerekeket kimozduljanak, a városi tömegsportélet felpezsdüljön.  A verseny szervezése már tavaly novemberben elkezdődött: az ebben közreműködők folyamatosan egyeztettek az igazgatókkal, tanárokkal és a szülőkkel.

A sorozat következő epidódjai péntekenként lesznek: decemberben a Jégpályán, februárban a Napfényfürdőben, áprilisban a Maty-éren, májusban pedig szintén a Sportcsarnokban. A szervezők a záró fordulót igyekeznek összekapcsolni a Szeged Napja rendezvénysorozattal, amikor a résztvevő csapatok felvonulnának a városban.

Két forduló között sem maradnak azonban  feladat nélkül a csapatok: a www.diadalter.hu oldalon kell majd bizonyítaniuk. A weboldalon folyamatosan nyomon lehet követni a verseny állását és szurkolni lehet az iskoláknak.

Májusban a győztes több ajándékot is kap, de mindenekelőtt elhódítja a Diadal Pajzsot, amit Oláh Róbert iparművész készített. A pajzsot a győztes csapat egy évig birtokolhatja, utána átszáll a következő bajnokra. Az első helyezettek egy belföldi kirándulást is nyernek, melyre a teljes csapatot elviszik a szervezők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik