Belföld

Botka: gazdasági és oktatási káosz

Gazdasági és oktatási csomaggal készül az MSZP választmánya.

A szocialisták budapesti szombati választmányi ülésén Szeged polgármestere, az MSZP választmányi elnöke úgy vélte: a kormányváltás óta minden lényeges gazdasági mutató romlott: recesszió van, harmincezerrel kevesebben dolgoznak a piacgazdaságban, ráadásul hárommillióra nőtt azoknak a száma, akiknek rezsitartozásuk van.

A szocialisták igazságosabb adó- és családtámogatási rendszerrel változtatnának ezen – mondta Botka László. Pártja oktatási programjának szükségszerűségét pedig azzal indokolta: Szeged polgármestereként világosan látja, hogy a közoktatásban eddig nem látott káosz és bizonytalanság uralkodik az iskolák januári államosítása miatt.

Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető pedig azt mondta el: a választmány támogatta a párt gazdaságpolikai kilábalási koncepcióját: megfelelőnek, reálisnak ítélve azt, egyetértve társadalompolitikai céljaival és helyeselve az időzítését is. A pártelnök hozzátette: az MSZP országjárást indít a program megismertetésére, ezután oktatáspolitikai koncepciójuk kidolgozásával folytatják a programalkotást, amely várhatóan már a novemberi választmányi ülésen téma lesz.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik