Belföld

Tánccal, fehérben az elfogadásért

Pénteken sztárokkal és a világ minden részéből érkezőkkel demonstrálnak közösen hazai civilek az előítéletek ellen.

Csányi Sándor színész, Soma énekesnő- műsorvezető, Tallós Rita színésznő, Junior, a népszerű rapper, Bangó Margit Kossuth- díjas nótaénekes, Bach Szilvia humorista, – csak néhány név azon magyar hírességek közül, akik a nevüket adták a Berlinben élő Vadászi István ötletéhez – számolt be korábban a Szeged24 a “No Racism – Láss!”elnevezésű kampányról, amely olyan nagyszabású, európai szintű, civil kezdeményezés, amely a különböző társadalmi csoportok elfogadását mozdítaná elő, felkeltve a figyelmet az együttélés szépségeire.

A kampány csúcspontja pénteken délután fél ötkor a budapesti Bazilika előtt zajlik, amikor a Vadrózsák Táncegyüttes zenéjére másfél ezer fehér ruhás nő tíz percig táncol, közben szerte az országból és számos világvárosból érkező vendégek egy óriáskivetítőn a célt kifejező üzeneteket láthatnak folyamatosan. Végül a jelenlévők másfél ezer fehér lufit engednek a levegőbe az összetartozás és a tiszta gondolatok jelképéként.

Vadászi István a Szeged24-nek arról számolt be: startra készek, elkészültek a vetítendő videó-üzenetek, amelyekben hírességek vallanak a témáról.

A kampány ötletgazdája hangsúlyozta: a támogató művészek sportolók, közszereplők a jelenlétükkel hitelesítik a demonstráció üzenetét, amely szerint “a hallgatás, a nem látás, sok esetben vezetett már népirtáshoz, és ma is személyes és össztársadalmi felelősségünk nemre, színre, vallásra, párthovatartozásra való tekintet nélkül.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik