Belföld

Sikersztori: díjat nyert a Masterplast

A Masterplast tájékoztatása szerint a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnöksége a Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díjat első alkalommal a Masterplast Nyrt-nek adományozta.

A díjat Matolcsy György gazdasági miniszter és Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Wekerle Terv miniszteri biztosa adta át ünnepélyes keretek között a II. Kárpát-medencei Gazdasági Fórumon 2012. október 19-én. A díjat annak adományozzák, aki vagy amely társaság Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében különösen sokat tett a gazdasági élet, azon belül elsősorban az ipar és a kereskedelem harmonikus fejlődése érdekében.

Amerikai sikertörténetbe is beleillene a két székesfehérvári fiatalember életútja. Tibor Dávid és Ács Balázs gimnazista barátokként a nyári szünetben Dávid édesapjának a cégében dolgoztak üzletkötőként. Néhány év múlva, miután az édesapa visszavonult az üzleti élettől, úgy döntöttek, létrehozzák a maguk cégét. 22 évesek voltak ekkor.

A Masterplast 1997-ben 5 fős cégként Székesfehérváron kezdte meg működését. Főbb tevékenysége az épitőanyag kereskedelem lett. A cég már az első évben 160.000 eurós forgalmat ért el, ami lehetőséget biztosított a további növekedéshez. Az elkövetkező bő két év során a vállalat további dinamikus fejlődésének köszönhetően tevékenységi körében piacvezető lett Magyarországon.

Ezt követően a Masterplast fokozatosan jelent meg a nemzetközi piacon: a cég 2000-ben nyitotta meg első leányvállalatát Szlovákiában, 2002-re már cégcsoportról beszélhetünk 4 külföldi leányvállalattal. A 2005. év erőteljes profilbővülést hozott, ekkortól datálja ugyanis a vállalatcsoport gyártótevékenységének indulását: jelentős összegű befektetést követően megkezdi munkáját a Masterprofil és Masterfoam üzem. A 2007-es évet már komoly regionális piaci szereplőként zárja a csoport: árbevétele megközelítette a 100 millió eurót. Napjainkban a cég 13 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal és több mint 700 főt foglalkoztat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik