Belföld

Alpakacsődör érkezett a Szegedi Vadasparkba

A szép, sötétbarna színű, egyéves csikó még 1-2 évre van attól, hogy a csapat kancáira mint háremre tekintsen, de az már látszik, hogy összebarátkozott jövendőbelijeivel.

A héten érkezett Szegedre a Fővárosi Állatkertből egy új fiatal alpakacsődör. Egyelőre csak ismerkedik új otthonával, de a helyi kancák bízhatnak abban, hogy 1-2 év múlva kis alpakák apja lesz a budapesti csikó.

A hüllőgyűjtemény szintén egy fővárosi ritkasággal, a ciánkék sövényleguánnal bővült. Amerika meleg és száraz területein élő gyík nevét onnan kapta, hogy a hímek torka, alsó állkapcsa kék színű, ami különösen udvarláskor válik élénk színűvé. A sövényleguánok rendkívül fürgék, de a gyorsaságukra szükség is van, hogy a szintén sebesen inaló rovarokat el tudják kapni.

Az elmúlt években a Vadaspark számos új és régi épületén látható a természetes környezetet idéző, látványos és szép festés. Legutóbb a dél-amerikai ház és az trópusi esőerdőház szépült meg ilyen formán. Az utóbbiban nemcsak a falfestés jelenti az újdonságot, hanem a teljes dekoráció felújítása, beleértve az ott található akváriumot is, amely kívül és belül egyaránt korszerűsödött és megszépült. A benne látható szép kishalak az Amazonas vízivilágát idézik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik