Belföld

A zöldhatóság kifogásai dacára Sopronban marad a VOLT

Az idén nyári zöldhatósági kifogások dacára valószínűleg megszokott helyén rendezhetik meg jövőre is a soproni VOLT Fesztivált.

Mindenképpen Sopronban akarjuk tartani a rendezvényt, és nagyon valószínű, hogy a fesztiválnak hosszú ideje helyet biztosító kempinget sem kell elhagynunk – mondta Lobenwein Norbert, az egyik főszervező pénteken.

Mint kifejtette, két hét múlva tud részleteket mondani arról, hol is tartják meg az eseményt, amelyet a csütörtöki bejelentés szerint 2013-ban a szokásosnál egy héttel később, július 3. és 6. között rendeznek meg.

A regionális környezetvédelmi hatóság alig egy héttel az idei VOLT kezdete előtt előbb megtagadta, majd két nappal később megadta a rendezvény környezetvédelmi engedélyét. Az első határozat indoklása szerint a rendezvény megtartása nem egyeztethető össze a terület védetté nyilvánításának céljával és indokával.

A szervezők akkor közleményben jelezték: a VOLT mellett álló védnökök, köztük Molnár Ágnes államtitkár, országgyűlési képviselő, Szájer József európai parlamenti képviselő és Fodor Tamás, Sopron polgármestere velük együtt “sokat dolgoztak annak érdekében, hogy megoldást találjunk erre a kérdésre”.

Az idén közzétett adatok szerint a zöldhatósági engedélyben egyebek mellett az áll: a rendezvény jövőre már nem tartható meg a Natura 2000 védettség alatt álló területen, idén pedig csak papírpoharat adhatnak a látogatóknak, a kijelölt helyeken kívül nem szabad tüzet gyújtani, a terület védett voltát pedig ki kell táblázni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik