Belföld

Kisütött a nap! 22 fok lesz

Az előrejelzések szerint gyönyörű napos időre van kilátás a Kisalföldön. A jövő hét elejéig kitart a kellemes őszi hőmérséklet.

A Földközi-tenger térségének időjárását anticiklon alakítja. A leszálló légmozgásnak köszönhetően arrafelé alapvetően napos, száraz idő a jellemző. A délutáni órákra jobbára 18, 27 fok közé melegszik fel a levegő. Ugyanakkor a szárazföld más részein nagyrészt ciklonális hatások érvényesülnek. Emiatt főként a Brit-szigeteken, Franciaországban, a Baltikumban és Skandináviában erősen felhős vagy borult az ég, többfelé esik az eső, utóbbi tájakon néhol havazik. A csúcshőmérséklet a felsorolt területeken általában 10, 17 fok között változik, azonban északon csupán -2, +6 fokot mérnek.

Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását a fent említett magasnyomás peremén áramló, néhány fokkal enyhébb levegő határozza meg.

Éjszaka többfelé köd, illetve alacsonyszintű felhőzet képződik, az Északi-középhegység, az Észak-Alföld és a Dél-Dunántúl térségében sűrű ködfoltokra is számítani kell. Csütörtökön kitisztul az idő, országszerte napos idő ígérkezik, azonban északkeleten kisebb körzetekben tartósabban megmaradhat a köd. Számottevő csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül, csütörtökön az Észak-Dunántúlon erős széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4, 9 fok között alakul.

Győrben csütörtökön már reggel 9 órakor 11-12 fokot mértek. Az előrejelzések alapján Győr megyében lesz ezen a napon a legmagasabb a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön az ország nagy részén 16, 22 fok között várható, északkeleten a tartósabban ködös helyeken lehet ennél kissé hűvösebb az idő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik