Belföld

Kislánya született Palya Beának

A makói születésű, világhírű énekesnőtől „álombirodalmi” utazást kap a kis Lili és a közönség is. Videóval!

Palya Beát már kerek pocakkal láthatta utoljára nyáron a szegedi közönség a Városháza Muzsikáló Udvarának rendezvényén, ahol az Ezeregy szefárd éjszaka lemeze nyomán adott koncertet csapatával. Már akkor is nagyon izgultak rajongói a stílszerűen szólva Makótól Jeruzsálemig népszerű, tehetséges, számos nyelvet beszélő és azokon előadó énekesnőért. A most megszületett kislány, aki a Lili nevet kapta mamájával együtt egészséges.

Palya Bea blogjából kiderül az is: a világhírű énekesnő várandósan könyvet írt, melyhez természetesen dalok is tartoznak, melyekkel nem csupán kislányát, a közönséget is meglepi hamarosan, hiszen az Altatok című kötet és a hozzá tartozó CD október végén már kapható lesz a boltokban.

„ Az ötlet, hogy altatókat írjak, már nagyon régi, sok dalkezdemény hevert papíron, gépben. De a lendületet, hogy az Altatok könyv-lemez megszülessen, a hasamban rúgicsáló kislányom adta. Szenvedélyes inspiráció volt ez. Várandósságom ötödik hónapjában hajnal négykor rendre kidobott az ágy: elöntenek a szavak, írnom kell, hangszert kell ragadnom, énekelnem kell. Az egyik első dalt, az Elszálló címűt, egy sansula nevű hangszeren ötöltem ki, mesés, éteri hangot ad. Ez a dal Lilié, a kislányomé lett: hercegnőnek képzeltem el őt, vállán pillangó ül, kezecskéjében varázspálca, és azt teremt maga köré, amit csak akar(…) Annyi mindenki altathat, az anya mellett az apa, a nagymama is, a kisgyerek is. Az elalvó is lehet kicsi, nagy, fiú, lány… Ezeregy téma altatódalra! – írja az énekesnő a művek születéséről. Palya Bea blogja szerint örülne, ha a dalok a kicsikben-nagyokban továbbélnének, megtanulnák, énekelnék azokat.

„Ezek az énekek a lélek belső tájaira is elvezetnek minket, hiszen nemcsak az altatás aktusáról van szó, hanem általában az intimitásról, a gyengédségről, amely mindenki számára alapkérdés (….) Az álombirodalmi utazást kicsik és nagyok számára Szottfried Zsófia festményei segítik majd, így ez a könyv-lemez egyszerre ajándék a fülnek, a szemnek, az agynak, a léleknek” – ajánlja várandós ajándékát az énekesnő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik