Belföld

Jótett helyébe kést kapott mellbe

A férfi még akkor is ápolta az ivás és gyógyszerezés miatt rosszul lévő nőt, miután az mellbeszúrta.

Helybenhagyva  az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék döntését, csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla is három év börtönre és ugyanennyi idejű közügyektől eltiltásra ítélte azt a kecskeméti nőt, aki mellbeszúrta élttársát. Az ítélet jogerős, fellebezésnek nincs helye.

Az indoklásban elhangzott: az első fokon eljáró testület döntése alkalmas a büntetési célok elérésére, súlyosítása nem indokolt. Ugyanakkor – tekintettel a cselekmény jellegére, tárgyi súlyára – a büntetés jelentős enyhítése, netán végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása sem jöhet szóba.

A történet röviden

A már egyszer büntetett nő és élettársa két éve, november végén a vádlott születésnapját ünnepelték. A nő gyógyszereire nagy mennyiségű bort ivott meg. Lefekvés előtt aztán összevesztek, majd dulakodtak amiatt, hogy a férfi anyagilag támogatja nem az élettársától való lányát. Közben a nő rosszul lett, lefeküdt, a férfi borogatta vizes ruhával, és masszírozta a mellkasát.

Az ápolás után azonban a nő kiment a konyhába, magához vett egy konyhakést, majd a szobába visszatérve az előle hátráló élettársát mellbe szúrta. Ezután a nő ismét rosszul lett, még a megszúrt férfi ápolta tovább és hívott mentőt hozzá. A kiérkező mentősöknek azonban az ő hét centi mély sérülését kellett ellátniuk. A férfi sebe végül nyolc napon belül gyógyult, de ez a szakértők szerint csak a szerencsén múlott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik