Belföld

Feljelentést tettek a Játékszín eladása miatt

jatekszin(210x140)(1).jpg (játékszín, )
jatekszin(210x140)(1).jpg (játékszín, )

A feljelentők nem kívánták megnevezni magukat, azt mondják, nevüket "nem merik" nyilvánosságra hozni.

Kevesebb mint jelképes áron, mindössze 3,1 millió forintért kelt el a Játékszín teljes vagyona, miközben legalább 50-100 millió forintot ér – áll a Népszava birtokába került dokumentumban, mely szerint a cég felszámolása ezért a bűncselekmény gyanúját is megalapozza.

A tavasszal bezárt Játékszínt működtető nonprofit kft. volt munkatársai a napokban feljelentést is tettek a Fővárosi Főügyészségen, ismeretlen személyek ellen; a feljelentők nem kívánták megnevezni magukat, mert mint írták, nevüket “nem merik” nyilvánosságra hozni.

Szerintük a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jelentősen áron alul adta el a teátrum teljes díszlet-, jelmez-, kellék- és bútorkészletét, miközben a hangosítási, fény, irodai és más eszközök, a játszási jogok, az épület bérleti joga és “természetesen a több évtizedig sikeresen működött Játékszín elnevezés eszmei értéke is” minimum 50-100 milliót ér. Ugyanakkor az MNV még pályázatot sem írt ki, amiért – állapították meg – ugyancsak jelentős kár érte a közvagyont.

Mint arról már beszámoltunk, egy négyfős társaság megvette a teátrumot eddig üzemeltető kft.-t, annak adósságaival együtt. Németh Kristóf és három társa magánszínházként működtetik tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik