Belföld

Színházi nyílt napot tartanak Szegeden

A Szegedi Nemzeti Színház máskor rejtve maradó zugaiba is bepillanthatnak azok, akik szerdán ellátogatnak a kulturális intézmény nyílt napjára.

A délelőtti megnyitót követően az érdeklődőket a társulat tagjai vezetik végig a kulisszák mögött, a vendégek bemutatón csodálhatják meg és akár fel is próbálhatják a Papp Janó tervezte jelmezeket, Bodnár György főfodrász önként jelentkezők segítségével mutatja meg, hogy miként készül el a színházi frizura, a legbátrabbak pedig színpadi sminket is kaphatnak.
Színházi szakemberek irányításával helyzetgyakorlatokon, tánc-, beszédtechnikai és énekórán gyarapíthatják tudásukat, de megismerkedhetnek a díszletépítés, a világítás és a hangosítás titkaival is.

Kora délután az elsőévesek, a gólyák mérhetik össze képességeiket játékos vetélkedőn, ahol számot adhatnak a színházzal, filmmel, művészetekkel kapcsolatos tudásukról. Ezt a színészzenekar koncertje követi, a közös muzsikálásba bárki bekapcsolódhat, aki magával viszi hangszerét. Várhatóan nemcsak a közönség szórakozik jól a Beugrás nevet viselő programon, amikor a színház legnépszerűbb színészei és a közönség soraiból kiválasztott önkéntesek adnak elő improvizációs helyzetgyakorlatokat.

Este a Nagyszínházban a Szegedi Egyetemi Színház Müller Péter Szemenszedett igazság című bűnügyi komédiáját adja elő, a Kisszínházban pedig Steinbeck Egerek és emberek című színművét játsszák. Az előadást beszélgetés követi Balikó Tamás rendezővel és a szereplőkkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik