Belföld

Visszatér a kellemes őszi idő: 23 fok!

A jövő héten is többfelé lehet számítani 20 fok feletti maximumokra, és lesz olyan nap, amikor a hajnali órákban sem lesz 9 foknál hidegebb.

A prognózis szerint hétfőn a hajnali pára- és ködfoltok feloszlását követően északon és keleten is csökken, ugyanakkor késő délutántól nyugat, délnyugat felől ismét növekedni, vastagodni kezd a felhőzet. Késő estétől nyugaton már elszórtan lehet eső, zápor, egy-egy zivatar, máshol nem várható számottevő csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-13 Celsius-fok között alakul, a legmagasabb hőmérséklet 16-24 fok között várható, ennél hűvösebb az eleinte erősen felhős, ködös északi tájakon lehet.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az Alföldön szórványosan, másutt többfelé várható eső, zápor. Keleten egy-egy zivatar is kialakulhat. A leghidegebb órákban 9-14 fok valószínű, nappal keleten 16-22, nyugaton mindössze 10-15 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Szerdán még eleinte többfelé, majd egyre inkább már csak keleten fordulhat elő eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-12,  a legmagasabb 16-22 fok között alakul. A jelenlegi előrejelzés szerint csütörtökön és pénteken már nem várható csapadék. Csütörtökön 16-22, pénteken 16-23 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap az éjszakánként képződő köd feloszlása után többnyire napos, csapadékmentes idő várható. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 6-11 fok között valószínű, a nappali órákban pedig 17-23 fokos meleg várható. Vasárnap a hőmérséklet minimuma várhatóan 5-11 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16-21 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik