Belföld

Gitárhősök éjszakája az IH Caféban

Az orosházi Kon Tiki Együttes és a a szegedi The Young Lovers a rocktörténet nagy gitárosaira emlékezik csütörtökön este héttől.

A minőségi élő zene válogatott produkcióinak sorozatát nyitó esten a hatvanas évek legendás gitárzenekaraira emlékeznek. Még a beatzene nagy robbanása előtt váltak a gitár hőseivé azok a rendkívül dallamos és örök értékű számokat játszó előadók, akik utat és mintát mutattak az utánuk jövő gitáros nemzedékeknek.

A svéd The Spotnicks, az egyéni hangú amerikai gitáros, Duane Eddy és a The Ventures, valamint a brit The Shadows még az ötvenes évek végén indultak, hogy tündöklő pályájukat berepüljék a rocktörténet egén.  Arra, hogy mennyire hallhatatlan szellemet és hangzást hagytak maguk után, az is bizonyíték, hogy napjainkban is rendre alakulnak a rájuk alapozó emlékzenekarok.

Csak a Dél-Alföldön, az utóbb években  két zenekar is alakult a nagy előd instrumentális zenekarok hagyatékának  megőrzésére és frissen tartására. Egymástól 60 km-re, Orosházán és Szegeden is alakult egy-egy, többgenerációs zenekar, akik a “vezércsillag“, a Shadows valamelyik számával keresztelkedtek meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik