Belföld

“Állati” szülinapok a Szegedi Vadasparkban

Szibériai tigris (Szibériai tigris)
Szibériai tigris (Szibériai tigris)

Aki Szegeden gyermekének – nemcsak a tartalma és hangulata, hanem a helyszíne miatt is – igazán „állati” szülinapi bulit szeretne tartani, természetes, hogy a Vadasparkot választja.

A három éve indult program népszerűségét mutatja, hogy most szombaton, október 13-án már a 100. ilyen ünnepi alkalmat rendezik. A Vadaspark ebből az alkalomból még különlegesebb születésnapi bulival szolgál, mint általában: közös lesz a születésnap a szibériai tigriseinkkel!

Összekapcsolják ugyanis, a szintén most hétvégén világra jöttük napját ünneplő, nagy népszerűségnek örvendő szibériai tigrispár és a 100. szülinapos zsúrját. Természetesen tortából két félét készítenek, az egyiket húsból, a másikat édességből. A felszolgálás is majdnem egyszerre történik, bár, talán érthető okokból az ünnepi lakoma nem ugyanazon asztal körül zajlik, annak ellenére, hogy mind Zita, mind pedig tigris testvérpárunk, Igor és Borisz tortáján is 7-7 gyertya díszeleg majd.

A Szegedi Vadasparkban rendezett szülinapi bulik három órásak, amelyeken az ünnepelt és barátai korosztályának megfelelő programmal szolgálnak. A kisebbek játékos, az állatok mozgását, viselkedését utánzó, állatkerti séta során ismerkednek meg a zoo lakókkal, miközben akár zsiráf, ormányosmedve, vagy teknősetetés részesei is lehetnek. A nagyobbak már különböző bátorságpróbákon is részt vehetnek, úgymint állatfelismerés bekötött szemmel, vagy tapogatódoboz játék. Az állatsimogatás minden vadasparki buli része, ráadásul elég nagy választási lehetőséggel. Lehet  aranyos szőröseket, nyulakat, tengerimalacokat, de ún. „nemszeretem” állatokat, kígyót, békát, ezerlábút is dédelgetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik