Belföld

12,5 milliárdra perlik Budapestet a CET miatt

cet (CET-Közraktárak )
cet (CET-Közraktárak )

Beperli a CET beruházója, a Porto Investment a fővárost a szerződés szerint járó teljes összegre és kamataira, összesen 12,5 milliárd forintra, mert Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes a cég szerint nem tett semmit a viták rendezése érdekében.

A Porto Investment pénteki közleménye emlékeztetett: a cég 2011 augusztusában küldte meg a felmondási értesítőt, amelyben felsorolta, hogy szerinte a főváros milyen szerződésszegéseket követett el, és 60 napot adott a rendezésükre. Bagdy Gábor projektfelelős a Porto szerint a vitás pontok megoldása helyett a fővárossal szerződéses viszonyban nem álló generálkivitelezővel tárgyalt követelése megvásárlásáról 850 millió forint értékben; erről dönt hétfőn a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése.

A Porto szerint a problémák megoldását, a műszaki átadás-átvétel lezárását, a használatba vételi engedély megszerzését és a CET megnyitását ez az előterjesztés sem hozza közelebb.

Legutóbb épp Tarlós István főpolgármester nem szavazott a Fidesz-frakcióval a beruházás ügyében. Közben a sajtóban az a hír jelent meg, hogy a fővárosnak még bruttó 1,2-2 milliárd forintot kell költenie a Duna-parti CET-épületegyüttesre az építkezés befejezéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik