Belföld

Újra itthon a vokális zene csillagai

Csütörtök este nyolctól filmzenékkel nyit  a szegedi  Ifjúsági Házban a 8. Fool Moon Nezetközi  A Capella Fesztivál.

A több mint egy évtizede alakult szegedi csapat fellépéseit idén nem csupán a szegedi, a vásárhelyi rajongók is élvezhetik.

A vasárnapig tartó fesztivál csütörtöki nyitányán népszerű hazai és külföldi fimzenékből – mint a Gyűrűk Ura, az Indiana Jones vagy a Csillagok háborúja – ad válogatást a közönségnek a Fool Moon és az á la c’ARTe Kamarakórus. Természetesen a filmekben megszokott nagyzenekari kíséret nélkül, csupán énekhanggal, úgyhogy mindenképp rendhagyó módon kezdődik az országban 2005-ben elsőként megrendezett vokális fesztivál idén.

Péntek este a fesztivál hagyományaihoz hűen egy vadonatúj formáció, az idén tavasszal alakult Sixstones lép szinpadra. A hat budapesti fiatalból álló csapat több stílusirányzatot is képvisel, repertoárjukban jazz-sztenderdek, könnyűzenei feldolgozások és filmzenei átiratok is szerepelnek. Őket még aznap este a jókedvüket bordalokba öntő, Szeged állandóan visszatérő kedvence, a Vivat Bacchus követi.

A szombat este sztárvendége az olasz Mezzotono, mely az „édes életet” varázsolja a színpadra játszi könnyedséggel saját dalaival, illetve ismert olasz dalok feldolgozásaival.

A fesztivál vasárnap este hódmezővásárhelyi koncerttel zárul, hogy az ottani rajongók se maradjanak ki a vokális zene csemegéiből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik