Belföld

Segíts a fázókon!

Meleg ruha-, cipő gyűjtést és osztást szerveztek Szegeden.

Az egyre hidegebbre forduló idő miatt melegebb ruhákat, cipőket, kabátot gyűjt szegényeknek a  Mátrix Közhasznú Alapítvány – értesítette a Szeged24-et a szervezet. Az alapítványál elmondták:  az adományozókat és az arra szurolókat egyaránt kedd és péntek, 10-17 óra között  a Móra Ferenc Múzeum közelében lévő Roosevelt tér 5. szám alatti Centerke elnevezésű ellátóközpontba várják.

Aki  bevisz  oda egy adag adag ruhát, az cserében legalább ugyanannyit válogathat ingyenesen.  Akik csak segítségért térnek be, fejenként egy ruhaadományt választhatnak maguknak. .

Miután a Centerke egy olyan adományosztó központ, ahol nem csupán a mostani akcióban gyűjtött ruhák vannak, hanem más holmik is, így aki úgy érzi, hogy nem telik neki ruhára, cipőre, tankönyve vagy más hasznos holmira, az válogathat a központ használt, de tiszta készletéből.

Az alapítványnál, mely majd egy évtizede segíti Szegeden az elszegényedő családokat úgy vélték: „olykor aranyat ér” egy pár cipő, nadrág vagy gyerekruha, azoknak, akik a rezsi, az élelem, és a ruha kifizetése között kénytelenek választani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik