Belföld

Minden rendőr gyászol

Kenéz Imre, az Apátfalván halálra gázolt mororos törzszázlós 34 éves volt.

Az apátvalvi csütrörtöki ámokfutás közben halálra gázolt rendőr a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztály motoros járőrvezetője volt –  adott ki közleményt  az Országos Rendőr-főkapitányság.

Eszerint:„ Magyarország Rendőrsége megrendülve és együttérzéssel osztozik az elhunyt rendőr családjának fájdalmában.  A Rendőrség épületein gyászzászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tiszteleg elhunyt munkatársának helytállása előtt.”

Ahogy arról beszámoltunk: a mortoros törzszászlós szolgálatteljesítés közben vesztette életét Apátfalvánál, amikor egy kollégájával üldözőbe vett  és megpróbált megállítani egy száguldozó német rendszámú német rendszámú, terepjárós konvojt. Egyes értesülések szerint megelőzve a négy Hummert motorjával keresztbe állt az első előtt, hogy megfékezze a száguldást, de annak söfőrje áthajtott rajta.

Egy helyi szemtanú lakos szerint a terepjáró szabályosan „ összegyűrte” motorjával együtt a törzszászlóst. Segítségére siető társára pedig késsel támadt a sofőr, mire az több lövést adott le rá.

A fiatal rendőrhöz hiába hívtak helikoptert, és a mentősök hiába küzdöttek hosszú ideig az életéért, a felszállás után még mielőtt a kórházba értek volna vele, meghalt.

A Szeged24 információi szerint a meglőtt gázoló terepjárós súlyos, de nem életveszélyes állapotban, rendőri őrizet mellett a szegedi klinikán van, és emberöléssel vádolják.

A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője, Szanka Ferenc szerkesztőségünknek azt mondta: a tragédia körülményeiről egyelőre „mindenkinek féinformációja van”, a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja majd le.

Az egyik kereskedelmi televízió híradójának helyszíni riportere arról számolt be: a terepjárósok állampolgárságát sem tudni egyelőre, volt aki németül és olyan is, aki angolul beszélt. Egyikőjük a riport képi tanúsága szerint agressziven, láncon vezetett, nagytesű,  – harcinak látszó – kutyával indult  feléje közeledő  televíziós stábhoz, amely így nem tudta megkérdezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik