Belföld

Így zúzzák az egykori buszvégállomást! – FOTÓK!

Betontörő- és darálógép dolgozik az egykori Adyvárosi decentrum területén. Az itt lakók csak találgatnak: vajon egy újabb bevásárlóközpont épül majd a „ruszki tó” szomszédságában?

Hónapokkal ezelőtt még attól volt hangos a győri sajtó, hogy a lebontott buszvégállomás hátrahagyott csempéit és törmelékeit ismeretlenek hordják szét, vagy pusztán csak szórakozásból széttörik az egykori volán épület darabjait. Aztán nem sokkal később eltűnt minden, csak az üres placc maradt meg, és az emlékek, hogy a sárga masinák valaha itt várták az utazóközönséget.

2012 júliusában aztán jött az újabb fordulat, amikor Simon Róbert Balázs az idei év első 6 hónapjának adóbevételeit és vagyonértékesítésből származó jövedelmét ismertette, hiszen kiderült, hogy az elkelt ingatlanokból eddig 335 millió folyt be a város kasszájába, ennek több mint egyharmadát a decentrum eladása jelentette. Egészen pontosan 136600 000 forintért kelt el a terület.

A napokban pedig már a lakosság számára is nyilvánvalóvá vált, hogy új fejezet kezdődött Adyváros életében, a ruszki tó mellett, a kordonok mögött, már javában dolgoznak – most éppen törnek-zúznak – a munkagépek. A szorgos szerkezetek startjával egy időben a pletykák is szárnyra kaptak: vajon mi nő ki pár hónap múlva a földből? Ki tudja, lehet egy újabb bevásárlóközpont, élelmiszerüzlet, vagy barkácsáruház.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik