Belföld

Állami milliárdok úszhattak el a Rác fürdőben

fürdő (fürdő, )
fürdő (fürdő, )

Feljelentést tett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a Rác fürdőnek nyújtott állami hitel kapcsán - értesült a Magyar Nemzet.

A lap szerint a hivatal mintegy hétmilliárd forintos  kárt okozó hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.

A háttérben az áll, hogy a Magyar Fejlesztési Bank úgy hagyta jóvá a Rác Nosztalgia Kft.-nek nyújtott hitelt 2005-ben, hogy a banküzlet-biztonsági főosztály nem javasolta, és a jogi igazgatóság is arra hívta fel a figyelmet, hogy fedezet híján túl magas a hitelezés kockázata.

A kft. ellen, amely a Rác fürdő felújítására jött létre, és amelynek 25 százalékos tulajdonosa a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., a napokban indult meg a csődeljárás, miután három hitelezője végrehajtást kért a cég ellen. A cég hitelszerződését, amelynek alapján 6,1 milliárd forint hitelt folyósítottak, az MFB az idén júliusban mondta fel, a kft. több mint hétmilliárd forinttal tartozik az állami banknak.

A beruházás elkészült, de az anyagi gondok, illetve a működési engedély hiánya miatt a fürdő és a szálloda is üresen áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik