Belföld

Csekkbefizető automatákat telepít a posta?

Éliás János, a Magyar Posta felelős igazgatója szerint egyre inkább csökken a sárga csekkes befizetések száma. Megtiltanák továbbá a pluszdíj felszámítását is a távközlési cégeknek.

A Magyar Nemzet keddi számában számolt be arról, hogy 2008 óta mintegy 5 százalékkal csökkent a sárga csekkes befizetések száma. Egyre többen választják a digitális fizetési módszereket.

A postákon eddig az Erste és a Magyar Posta együttműködésének jóvoltából elérhető volt az ATM-es csekkbefizetés. Az elmúlt időszakban folyamatosan fejlődött a két fél együttműködése, így például 2010-ben a bank elindította a postával közös szolgáltatását, amelynek keretén belül az Erste 12 ATM berendezésen biztosítja a készpénzátutalási megbízások (sárga csekk) ATM-en keresztül történő befizetésének lehetőségét bankkártyával rendelkező ügyfelek számára – írja a Portfolio.hu

Tavaly szóba került, hogy véget érhet a két szolgáltató együttműködése. Jelasity Radován, az Erste vezérigazgatója azonban elmondta, hogy megegyezésre törekednek, együttműködésüket ugyanis sikertörténetnek ítélik.

A közelmúltban azonban ismét olyan hírek kaptak szárnyra, miszerint az Erste helyét az OTP veszi át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik