Belföld

Milliárdokat kap a felcsúti focicsapat

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak adták a legtöbb pénzt azok a vállalkozások, amelyek a társasági adókedvezményt kihasználva támogatják a látványsportágakat. A Videoton utánpótláscsapataként működő felcsúti együttes a labdarúgócsapatokhoz befolyt összes adókedvezményes támogatás majdnem ötödét kapta meg, 2,8 milliárd forintot.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) adatai szerint eddig mintegy 15 milliárd forint folyt be a labdarúgó csapatokhoz és közhasznú alapítványokhoz a társasági adókedvezmény (TAO) révén. Ezen felül az egyes szövetségek (jégkorong, kosárlabda, vízilabda, kézilabda, Magyar Olimpiai Bizottság) 7,9 milliárd forintot kaptak. Az MLSZ 6 milliárd forintos támogatásával együtt tehát a magyar labdarúgást a TAO 2011-es bevezetése óta több mint 21 milliárd forinttal segítették a vállalkozások – írja az atlatszo.hu

A focicsapatok közül messze kiemelkedik a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, amely összesen több mint 2,8 milliárd forintot kapott társasági adókedvezményből. Az MLSZ honlapján fellelhető adatok alapján 2,3 milliárd forintot költenek tárgyi, infrastrukturális beruházásokra, 439 milliót az utánpótlás-nevelésre és 69 milliót személyi kiadásokra.

A felcsúti támogatásokhoz képest elenyésző a többi élvonalbeli labdarúgócsapathoz beérkezett pénzek nagysága. A szintén stadionépítésbe fogó Debrecen 526 millió forint támogatást hívott le, ennek nagy része (403 millió forint) tárgyi beruházásokra fog elmenni. Az utánpótlás-nevelésre 91 millió, személyi kiadásokra 31 millió forint jut.

Az UTE 334 millió forinthoz jut, ők azonban ebből 279 milliót költenek az utánpótlásra, míg a maradékot tárgyi beruházásokra (42 millió), illetve közreműködői költségekre szánják. 237 millió forintot adományoztak a vállalkozók az FTC-nek.

A további részleteket itt olvashatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik