Belföld

Kiváló minősítést kapott a Szegedi Szabadtéri Játékok

A hagyományápolást, újító szándékot, művészi minőségre való törekvést is méltányolták az értékelés során, mely a Dóm téri fesztivál elmúlt három évét vette alapul.

Kiváló minősítésű művészeti fesztivál besorolást kapott a Szegedi Szabadtéri Játékok a Magyar Fesztiválregisztrációs és Minősítési Program Szakmai Intéző Bizottságának elbírálása alapján. Az ezt megelőző, elmúlt három évad vizsgálata alapján született értékelés szerint a fesztivál amellett, hogy előtérbe helyezi a hagyományok ápolását, a produkciók tartalmi megközelítése, újító szándékú színpadra állítása szempontjából egyediségre törekszik. „Erőssége, hogy ezt nem mindenáron, hanem a kiválasztott művészek elemzésen alapuló, következetes dramaturgiára törekvő szándékainak támogatásával teszi” – fogalmaz az értékelés.

Kiemeli a Dóm téri program sokrétűségét valamint pozitívumként említi, hogy vegyes összetételű és műfajorientáltságú művészeket egy produkcióba képes tömöríteni a fesztivál. A minősítési besorolás három évre szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik